top of page
  • Obrázek autoraZuu

AKTUALIZACE ČTEČKY SENZORU FREESTYLE LIBRE

Už několik měsíců používám senzor Freestyle Libre (odkaz na info o senzoru - https://blogbyzuu.wixsite.com/mysite/blog/o-senzoru-freestyle-libre).


Jednou z novinek týkající se tohoto senzoru, je možnost si Vaši čtečku aktualizovat, aby se výrazně zlepšila přesnost měření.


Pozn.: přesnost je udávaná jako MARD v %


Vzhledem k tomu, že tento postup není v České republice oficiálně dostupný, celou aktualizaci čtečky provádíte na vlastní zodpovědnost. Aktualizace je na vašich čtečkách možná, protože jsou pravděpodobně stejné jako čtečky v UK.


O CO VLASTNĚ JDE?


Jedná se o bezplatný upgrade softwaru Vaší čtečky. Na oficiálních webových zahraničních stránkách společnosti Abbott je k dispozici bezplatná oficiální aktualizace softwaru čtečky pro Freestyle Libre, na kterou naleznete odkaz níže.


ČTEČKU NEAKTUALIZUJTE, POKUD MÁTE NA RUCE JIŽ AKTIVOVANÝ SENZOR!


Přesněji jde o to, že čtečka aktualizovat lze, i pokud máte senzor na ruce aktivovaný, nicméně problémem je to, že čtečka po aktualizaci již aktivní senzor nepřečte. Proto čtečku aktualizujte pouze před tím, než aktivujete nový senzor NEBO po ukončení starého senzoru.


Pro každou zemi, odkud čtečka pochází, je postup nepatrně odlišný, proto Vám sem přidávám více odkazů pro aktualizaci softwaru.


Odkaz pro čtečky zakoupené v UK a ČR - https://www.freestyle.abbott/uk/en/reader-update/index.html

Odkaz pro čtečky zakoupené v Rakousku - https://www.freestyle.abbott/at/de/reader-update/index.html

Odkaz pro čtečky zakoupené v Německu - https://www.freestyle.abbott/de/de/reader-update/index.html


Sama mám celý proces za sebou! Nemusíte mít strach, je to chvilková záležitost - stačí připojit senzor k Vašemu počítači pomocí žlutého kabelu a rozkliknout vhodný odkaz.


Zdrojem této informace mi byl článek od Davora z jeho stránky naInzulinu.com: http://www.nainzulinu.com/blog-izdvojeno/u-hrvatsku-stigli-novi-precizniji-libre1-citaci/ Naleznete tam ještě podrobnější informace!


Vaše Zuu.



bottom of page